«Οὕς ὁ Θεός συνέζευξεν, ἄνθρωπος μή χωριζέτω»

κατά Ματθαίον ιθ'

Αφιερωμένο για να δώσει κουράγιο σε όσουν έχουν έρωτα με τη μέλισσα και τους έχουν κλαπεί κυψέλες, γιατί η μέλισσα είναι πάνω απ' όλα έρωτας.

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Β' Τρύγος στο πεύκο 2014

Η επίσκεψη χθες στο μελισσοκομείο στη Σύμη είχε ευχάριστα αποτελέσματα,

απροσδόκητες συναντήσεις με τράγους,

και υπέροχες εικόνες.

Φωτιά στο καπνιστήρι λοιπόν και ο τρύγος σε 15 κυψέλες αρχίζει!

Με τον καπνό τα κορίτσια το ρίχνουν στο φαΐ.Τα πλαίσια υπέροχα,

γεμάτα με πευκόμελο,

ενώ δεν έλειψαν οι εμφανίσεις των βασιλισσών, που άντεξαν την παραμονή του ενός μήνα στο πεύκο και διατήρησαν γόνο σε 1-2 πλαίσια και τις 4 εβδομάδες. Η αποθηκευμένη γύρη είναι ακονιζάς.Μετά τον τρύγο βιδώθηκαν τα πλαίσια και ακολούθησε μεταφορά στην έρεικα, το ίδιο βράδυ.
Να μην παραλείψω να αναφέρω την ωραία ιδέα με τη βίδα για τα πλαίσια που έσπασε ο αποστάτης, που άρχισα κι εγώ να εφαρμόζω: http://olameliladistimani.blogspot.gr/2014/10/blog-post_15.html

Μετά από μια κουραστική ημέρα ο απολογισμός ήταν 60 πλαίσια και 60 κιλά μελιού συνολικά. Ενώ πριν από 15 ημέρες στον πρώτο τρύγο τα πλαίσια ήταν 56 και 58 κιλά μελιού.

Έμεινα ευχαριστημένος και ελπίζω του χρόνου να μπορέσω να κάνω και συνεννώσεις ώστε να φτιάξω διόροφα στο πεύκο. Φέτος δεν την εφήρμωσα αυτή την πρακτική, καθώς ένας από τους στόχους της χρονιάς ήταν και η αύξηση του ζωικού κεφαλαίου.

Να ευχαριστήσω επίσης τη γυναίκα μου που βγάζει τις υπέροχες φωτογραφίες και κοσμούν το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου